“A good coach can change a game; a great coach can change a life” (John Wooden).

 

  • Ce trebuie să ştii despre coaching?

Ştiai că termenul “coach” a fost utilizat prima oară în legătură cu actul educaţiei pe la 1830, în argoul mediului academic de la Universitatea Oxford? El se referea la un profesor care îşi „purta” elevul până la examen. Abia în anul 1861 este înregistrată prima utilizare a termenului în limbajul sportiv. Este vorba despre o metaforă, pentru că, în limba engleză ca şi în alte limbi europene, “coach” înseamnă în primul rând “trăsură”.

La origini, “coach” are un înţeles mult mai concret. În secolul al XV-lea, satul Kocs din nord-vestul Ungariei era cunoscut pentru faptul că locuitorii lui se îndeletniceau cu construirea de căruţe pentru transportul mărfurilor între Viena şi Budapesta. Unul dintre aceşti meşteşugari confecţionează la un moment dat o trăsură mai mare şi mai confortabilă decât orice exista până atunci. În scurt timp, toată Europa adoptă noul mijloc de transport al mărfurilor, sub numele de Kocsi, cu variantele sale în limbile europene, printrer care şi “coach” în engleză.

Trecerea la metaforă e uşor de ghicit: un coach e acea persoană care îl “poartă” pe cel care i-a solicitat ajutorul până la atingerea obiectivelor sale.

Se consideră că prima menţionare a termenului de coach în accepţiunea sa modernă îi aparţine americanului Timothy Gallwey, care îl foloseşte în cartea sa, "The Inner Game of Tennis", apărută în anul 1974.

Dar primul teoretician al conceptului de coaching este considerat englezul John Whitmore, care publică, în 1992, principalul manual de coaching, “Coaching for Performance”.

 

  • Coaching: o modă sau un instrument util de dezvoltare personală şi profesională?

 

Astăzi, termenul este intens folosit, în domenii din cele mai variate. În genere, fiecare sferă de activitate are profesionişti specializaţi în această direcţie. Am putea spune că a face coaching nu e pentru mediocri sau pentru indivizi autosuficienţi. Dimpotrivă, opţiunea de a lucra cu un coach vine ca o urmare firească a dorinţei de a excela în profesia aleasă. Semnficativ este faptul că s-a dovedit a fi mai eficient să gestionezi o ascensiune în carieră alături de un coach.

  • Ce face un coach (bun)?

Pe scurt, îţi oferă revelaţii personale.

Un coach bun e acela care ştie să îşi utilizeze eficient abilităţile de comunicare, cu

scopul de a te determina să abordezi noi perspective asupra chestiunilor care te frământă. E acela care te provoacă să te cunoşti mai bine pe tine însuţi, să îţi descoperi potenţialul personal şi să acţionezi după noi paradigme, în consonanţă cu ceea ce eşti tu cu adevărat. Un coach valoros nu este un profesor care să îţi predea, cuvânt cu cuvânt, modul în care îţi poţi atinge scopurile, ci un companion care te va îndruma să descoperi singur cum poţi ajunge acolo.

 

  • E nevoie de coaching în avocatură?

Sunt convinsă de acest lucru. Clienţii care au apelat la serviciile noastre de

coaching o confirmă; feedback-ul pe care îl primim de la colegii şi cititorii noştri ne încurajează să continuăm pe acest drum.

Cum te poate ajuta un coach să îţi atingi obiectivele pe care ţi le-ai propus pentru o carieră de succes în avocatură? Iată câteva direcţii:

1. Te ajută să îţi formulezi cu claritate problemele asupra cărora vrei să lucrezi şi să îţi setezi obiectivele pe termen scurt şi pe termen lung. Niciun coach care se respectă şi te respectă nu va face asta în locul tău.

2. Te ajută să îţi descoperi propriul drum. Nu îţi predă, nu îţi va da sfaturi de-a gata, nu va lua decizii în locul tău. Un coach bun comunică eficient şi armonios cu tine, punându-ţi întrebări esenţiale, care să te conducă spre noi descoperiri personale.

3. Te incită la acţiune. Nu îţi va spune, concret, ce să faci, ci te va ajuta să îţi dezvolţi propriii paşi din planul tău personal de acţiune.

4. Te susţine pe tot parcursul etapelor în care vei opera schimbările pe care ţi le-ai dorit. E acolo pentru tine, şi la momentul reuşitelor, şi la cel al înfrângerii.

  • Când ai nevoie de coaching?

Pe mine, coachingul m-a ajutat în momentele de criză în gestionarea ascensiunii mele profesionale. Aveam o echipă numeroasă, multe proiecte de condus şi nu mai făceam faţă provocărilor în comunicărea cu oamenii din echipa mea. Dar cea mai grea parte a fost faptul că mă lăsasem pe mine pe ultimul loc... De altfel, organismul meu dăduse deja semnalul de alarmă.

Şi totuşi, cât de mult mi-aş fi dorit să fi beneficiat de coaching la începutul carierei mele! E mult mai uşor şi mai sigur să înveţi comportamentele sănătoase şi micile taine ale găsirii echilibrului încă de la început. Când am descoperit coachingul am simţit că primesc o mască de oxigen.

Prima dată am auzit termenul în timpul formării mele MBA. A fost ca o revelaţie. Lucrarea mea de la examenul de “Business Strategy” a tratat subiectul coachingului. Nu m-am oprit aici; m-am întors în ţară şi am început să mă organizez pentru un nou proiect, pe care l-am intitulat “Lawyer Coaching”. Toate bune şi frumoase, dar trebuia să găsesc un coach pentru materializarea lui. La un moment dat al căutării mele, am realizat că, de fapt, nu pot şti care e cel mai nimerit coach pentru ceea ce doream. Aşa că m-am înscris eu la o şcoala de coaching!

Am descoperit, acolo, lucruri esenţiale, alfa şi omega pe calea mea de la avocatură la coaching. Mai mult decât un proiect, tot procesul s-a adeverit a fi o regăsire de sine, o călătorie care a deschis multe uşi ale fiinţei mele, pe care acea ascensiune în profesie mi le închisese. 

Am urmat cursuri de coaching cu John Thomson (Corporate Consultant, Metropolis, UK), care a avut bunăvoinţa de a scrie prefaţa cărţii noastre, „Mai mult decât un avocat” https://godfl.com/products/mai-mult-decat-un-avocat. John Thomson mi-a deschis perspective noi, prezentându-mi apoi tehnici mult mai profunde – tot cu el am trecut la formarea în hipnoza eriksoniană.

Au urmat apoi, în Italia, o formare în NLP şi Master în NLP, alături de multe alte formări personale care au contribuit la acestă abordare pe care am numit-o “Coaching DFL”.

 

  • De ce Coaching DFL?

Pentru că un avocat care doreşte să facă diferenţa poate găsi un sprijin în relaţia cu un coach, fie pentru ascensiunea în carieră, fie pentru redobândirea echilibrului interior, dat de armonizarea profesiei cu viaţa personală.

În cariera mea de avocat, care acoperă aproape 20 de ani, am avut posibilitatea de a identifica tipare, blocaje şi stări caracteristice avocaţilor. E adevărat că suntem cu toţii oameni şi că încercăm aceleaşi emoţii, însă capacitatea de empatie se caracterizează tocmai prin identificarea unor stări similare, din acelaşi punct de referinţă – în cazul nostru, profesia de avocat.

Clienţii care apelează la serviciile mele de coaching nu sunt numai avocaţi. Însă simt că, atunci când lucrez cu un avocat, se formează un cadru mult mai aproape de nevoile lui, ca om, un cadru construit pe un sentiment de încredere. Îmi place să îmi ajut colegii şi o fac cu tot sufletul, mai ales atunci când mă regăsesc în problemele lor.

Nu-mi imginam vreodată că voi fi un sprijin pentru colegii mei, fără a intra în competiţie cu ei. Când am început să vorbim despre acest concept, eu şi sora mea ne-am lovit de multe idei preconcepute. Ni se spunea că avocaţii nu socializează între ei, că nu leagă relaţii de prietenie, că sunt obisnuiţi să fie în competiţie unii cu alţii.

Spre surprinderea noastră, nu a fost aşa! În cadrul cursurilor pe care le-am organizat sub titulatura “Lawyer Coaching”, am avut mulţi avocaţi care ne-au scris testimoniale şi şi-au manifestat dorinţa de a reitera astfel de iniţiative, tocmai din dorinţa de a se împrieteni cu colegii lor. Acest lucru ne-a motivat o dată în plus să mergem pe acest drum: astfel s-a născut conceptul DFLawyers şi cartea „Mai mult decât un avocat”.

Nevoia de schimbare a avocaţilor e din ce în ce mai vizibilă. Nu poţi practica în mod diferit această profesie fără să ai un sprijin avizat.

Am început să studiem psihologia şi ne formăm în psihoterapie. Aceasta ne-a făcut să înţelegem şi mai mult cât de benefică poate fi pentru un avocat prezenţa unui coach pe parcursul carierei sale. Coachingul de calitate se poate dovedi o garanţie pentru o carieră de succes, alături de o viaţă împlinită pe plan personal.

Mulţi avocaţi aleg să trăiască exclusiv pentru profesie. Dar viaţa este mai mult decât atât. Atunci când înţelegi acest lucru, ajungi să te respecţi pe tine însuţi şi înţelegi cât de important este să începi să faci ceva pentru propria persoană, spre a ajunge la această armonie între carieră şi viaţa de dincolo de ea.