Am promovat pretutindeni, în deciziile noastre profesionale, în comunicarea cu clienţii şi cu colegii noştri, dar şi în viaţa noastră personală, curajul ieşirii din vechile tipare, cu convingerea că, mai devreme sau mai târziu, această îndrăzneală îl va premia pe orice practicant al autenticităţii. 

Ne-am încăpăţânat să fim autentice, să ne respectăm unicitatea, să nu o ascundem ci să o promovăm ca pe un atu care dă valoare numelui nostru, brandului care ne reprezintă pe piaţa profesioniştilor din avocatură. Aceasta în ciuda tendinţei mai generale a societăţii noastre de consum de a promova modele pre-gândite, pre-fabricate, care excelează în principal prin faptul că „vând bine”. Autenticitatea e dincolo de lucrurile acestea, pentru că ea accesează zonele profunde ale fiinţei noastre, straturile adânci şi irepetabile ale personalităţii noastre. A fi autentic înseamnă a te conecta şi a te pune în acord cu propria unicitate, adică cu toate acele aspecte şi planuri ale fiinţei tale care te deosebesc de toţi ceilalţi semeni ai tăi. Desigur, omul este un animal social (zoon politikon), deci va manifesta în mod natural tendinţa de a trăi în comunităţi şi de a adopta, în interiorul acestora, modele care se bucură de respect şi popularitate. Şi totuşi, lumea noastră a devenit atât de mică astăzi, ne-am apropiat atât de mult de stadiul de „sat global” al lui Marshall McLuhan, încât concurenţa între aceste modele valorizate în societate a devenit acerbă. Nu putem fi toţi role-models, asta e clar! Ce ne rămâne, atunci, pentru a duce o viaţă împlinită şi împăcată cu noi înşine? Credem că răspunsul poate fi aflat în planul autenticităţii. 

Ca promotori şi reprezentanţi ai ideii de dreptate, avocaţii nu pot face astăzi abstracţie de imperativul acesta al autenticităţii. Dimpotrivă, rolul lor ar fi acela de a lucra şi a şlefui autenticitatea. Atât pe cea personală, cât şi pe cea a comunităţii în care trăiesc şi îşi desfăşoară activitatea. 

Am observat, de-a lungul carierei noastre, cât de puternică este tentaţia multor colegi avocaţi de a prelua pur şi simplu modele deja consacrate, tipare de comportament profesional efemer „la modă”. Şi totuşi, chiar în cazul unor modele valoroase, nici o copie, fie ea şi foarte bună, nu se va compara cu originalul. Ne rămâne, prin urmare, soluţia autenticităţii. A nu acţiona altfel decât firea ta, a nu respinge soluţiile pe care sufletul tău ţi le dictează. A te ghida după propriile principii şi a fi creativ în modul tău unic, personal. 

Pentru a scrie cea de-a doua noastră carte, am facut un mic sondaj de opinie în rândul clienţilor noştri pentru a afla nevoile şi exigenţele lor, precum şi eventualele nemulţumiri în relaţia cu avocaţii lor. Majoritatea a vorbit despre senzaţia unei acute lipse de autenticitate şi a umplerii acestui gol cu gesturi şi comportamente care sugerau falsitatea. De aici, şi o pronunţată lipsă de încredere în relaţia lor de comunicare. 

A fost foarte dureros pentru noi să auzim astfel de mărturisiri, însoţite adeseori de exemple concrete. A fost unul din dintre motivele pentru care am hotărât că este nevoie de o schimbare şi ne-am concentrat tot capitalul de competenţe, energie şi timp spre a concepe o metodă inedită , pe care am intitulat-o Metoda DFL (Metoda Different Lawyers). Ne-am gândit în primul rând la confraţii noştri avocaţi, atât la cei aflaţi la început de drum, cât şi la cei care au în spate ani de experienţă. Dar i-am avut în vedere, totodată, şi pe profesioniştii din alte domenii de activitate, în care lucrul cu oamenii joacă un rol esenţial. Ne dorim ca, după familiarizarea şi punerea în practică a Metodei DFL, din ce în ce mai mulţi avocaţi să poată fi capabili să facă simţită diferenţa în vieţile clienţilor lor, dar şi în percepţia acestei profesii la nivel social. Credem că cei dintâi care vor remarca această schimbare vor fi chiar clienţii noştri. Marele om şi avocat Mahatma Ghandi a spus-o cel mai bine: „Fii tu însuţi schimbarea pe care vrei să o vezi în lume.” Începe, cu alte cuvinte, schimbarea de la tine însuţi pentru a schimba lumea! 

Am luat cuvintele lui Ghandi ca pe un soi de angajament personal. Am fost conştiente, încă de la început, că stă în puterea noastră să schimbăm cel puţin lumea avocaţilor. 

Am constatat o doză de ipocrizie în autoevaluarea situaţiei personale. Deşi se ştie că duc lipsă de clienţi, mulţi colegi continuă să afirme că totul merge bine, din teama de a nu spulbera imaginea fragilă pe care şi-au construit-o. Primul pas constă în acceptarea situaţiei şi în renunţarea la mască. Îndrăzneşte, apoi, să acţionezi diferit pentru a descoperi calea succesului. Fii mai mult decât un avocat, fii un avocat diferit.