„Internetul este primul lucru construit de umanitate pe care umanitatea nu îl înţelege, cel mai mare experiment în domeniul anarhiei făcut vreodată.” (Eric Schmidt, preşedinte Alphabet Inc. şi ambasador global al Google).

Iată o formulă cu rol preventiv, o măsură de profilaxie împotriva riscului de a cădea victimă cântecului de sirenă al  mediului virtual. Să reţinem, aşadar, că în cele mai multe cazuri nu suntem, aici, stăpânii jocului, ci rotiţe ale mecanismului, că noua realitate digitală nu e soluţia magică la toate problemele noastre. Şi că, în definitiv, depinde de noi, Avocații Diferiți, să creăm valoare în lumea reală, să generăm calitate prin munca noastră, să fim receptivi, empatici, plini de compasiune şi dorinţă de a ajuta faţă de problemele de natură juridică ale semenilor noştri.   

 

Câtă nevoie are o firmă de avocatură de o prezenţă online? O nevoie considerabilă, am zice noi. Cu atât mai mult cu cât îţi propui să îţi ghidezi activitatea după un plan de dezvoltare a afacerii pe termen lung. A îţi deschide un birou de avocatură şi a aştepta clienţi care să îţi bată pur şi simplu la uşă nu pare, astăzi, un plan croit pe măsura succesului. Ai nevoie de vizibilitate, de un nume credibil, ai nevoie de recomandări din partea clienţilor mulţumiţi de serviciile tale, vrei ca un număr cât mai mare de oameni să aibă acces rapid la datele tale de contact, vrei să poţi comunica direct cu aceştia pe diferite căi, să le trezeşti interesul şi să îi ţii la curent cu activitatea ta. Toate aceste aspecte pot fi mult mai uşor de realizat printr-o prezenţă online bine gândită.

E gratis sau mă va costa? Depinde de ce îţi doreşti de la afacerea ta din domeniul avocaturii. Dacă ai cunoştinţe destul de bune în domeniu, te poţi ocupa şi singur de asta. Dacă nu ai o expertiză relevantă sau nu dispui de timpul necesar, trebuie să iei în calcul o investiţie minimă în acest domeniu. Pe piaţa americană de avocatură, se estimează că, în cazul unei firme din domeniul juridic e nevoie de o cheltuială de cel puţin 2,5% din venituri pe partea aceasta de marketing, asta fără a include aici şi salariile celor angajaţi pentru acest proiect.

Care sunt paşii de urmat pentru a îmi construi o prezenţă online solidă, bine definită şi coerent formulată? Iată câteva sugestii:

  • Un site de calitate, elegant şi credibil. E cartea ta de vizită în mediul virtual. Poţi opta pentru o găzduire gratuită pe o platformă care oferă astfel de servicii. Cu toate acestea, e de preferat să plăteşti o mică sumă pentru a îţi înregistra propriul domeniu. Clienţii tind să vadă în acest lucru o garanţie că au de a face cu o firmă serioasă.
  • Nu uita să îţi optimizezi site-ul pentru dispozitivele mobile. În 2017,traficul de pe mobil a depăşit limita de 50% din totalul traficului global, iar rata de creştere este remarcabilă de la an la an. 
  • Promovează-ţi specialiştii de top. S-a demonstrat statistic că 80% din traficul de pe site-ul firmelor de avocatură duce către consultarea profilului avocaţilor. Ar fi bine, deci, ca fiecare avocat din firmă, alături de colaboratori, să aibă o pagină dedicată lui.  
  • Creează conţinut de calitate. E valabil şi pentru site şi pentru conturile tale din Social Media. Ajută foarte mult la construirea unei percepţii credibile a brandului tău
  • Fii activ în Social Media. Nu e obligatoriu, dar e o ocazie excelentă de a te promova. Pe de altă parte, poţi deţine pur şi simplu un cont pe Facebook Pages, fără a mai avea şi un site web dedicat firmei tale.
  • Adoptă o strategie de e-mail marketing. După ce ai colectat datele de contact ale unor potenţiali clienţi, ţine legătura cu ei prin newsletter şi e-mail-uri.
  • Poziţionează-te online la nivel local: dezvoltă o strategie SEO .
  •  Creează un blog şi ţine pasul cu postările. Oferă punctual tău de vedere asupra unor chestiuni profesionale disputate, pune întrebări, invită la interactivitate, întreţine dezbaterea. Generează conţinut de calitate în mod constant.

 

Prea complicat? Dacă nu dispui de cunoştinţele necesare sau pur şi simplu nu ai timp pentru asta, poţi apela la serviciile  de marketing DFL  care se ocupă de marketing digital pentru avocati . Scrie-ne pe info@godfl.com,si-ti trimitem oferta personalizata in functie de obiectivul identificat impreuna printr-o sedinta de coahing gratuita .  Totul e să ştii să transmiţi ce îţi doreşti tu de la o campanie de publicitate online şi, pe termen lung, de la prezenţa brandului tău în mediul virtual.

 

Tu cât de activ eşti în Social Media? Cât de mult te-a ajutat acest lucru la obţinerea de vizibilitate şi la atragerea de noi clienţi? 

"Mai mult decat un avocat", un avocat inteligent care se adaptează la timpurile în care trăim.