Se spune că de ce ţi-e frică nu scapi. Vorbeam, mai sus, de autenticitate. Tocmai din acest sâmbure al temerii se naşte neautenticitatea, frica de a-ţi accepta unicitatea. 

Nu trebuie să fii un psiholog recunoscut pentru a şti că sentimentul de teamă poate fi paralizant. În cazul nostru, teama de a nu pierde vreun client ne poate bloca adeseori, ba chiar ne poate face să ne pierdem siguranţa de sine şi să ne punem o mască în măsură să corespundă cu ceea ce credem noi că ar fi nevoia clientului. 

Dimpotrivă, credem că soluţia cea mai nimerită ar fi aceea de a ieşi din starea de blocaj, de a ne reactiva potenţialul şi de a ne promova unicitatea, adică, într-un cuvânt, de a redeveni autentici. Cum anume? Răspunzând din inimă nevoilor clienţilor noştri şi dedicându-ne cauzei lor cu inima deschisă. 

Măştile acestea, arborate din sentimentul de teamă, riscă să ne deformeze sufletele. Renunţă, aşadar, la frica pierderii unui client sau la aceea de a nu câştiga un altul.  În mod paradoxal, în loc să ne impulsioneze la acţiune, starea de alertă interioară şi lipsa detaşării sau a privirii obiective faţă de o situaţie pe care nu o putem controla blochează orice şansă de detensionare şi de rezolvare a acestei situaţii.

Până la un punct, ştim că este firesc să existe o goană după clienţi, dar vrem să îţi propunem un nou model de practică a avocaturii, care credem că va reuşi să soluţioneze eficient acest tip de situaţii. Avocatul DFL îşi cunoaşte valoarea şi are încredere în forţele proprii. Va manifesta, atunci, încredere şi în potenţialul de atingere a obiectivelor sale, în cazul nostru obţinerea mandatului de la un client. 

Alege iubirea în locul temerii şi cu siguranţă vei observa diferenţa. 

Cunoaştem bine probleme avocaţilor din România şi ne sunt familiare provocările cotidiene cu care aceştia se confruntă. Ştim că te-ai aflat, probabil, cel puţin o dată într-o situaţie critică, în care nu ai avut bani să plăteşti chiria sau facturile, nu ţi-ai putut onora creditele şi alte cheltuieli. Şi, atunci, ceea ce citeşti aici ţi s-ar putea părea utopic. Totuşi, am dori să ne crezi că, dacă ai ajuns să citeşti aceste rânduri te afli în locul potrivit. 

În Metoda DFL vei găsi instrumente concrete de lucru şi strategii de rezolvare a acestor probleme dureroase pentru tine şi pentru alţi colegi ai noştri.  Am trecut, la rândul nostru, prin perioade grele şi, din păcate, nu aveam, la acel moment, o metodă care să ne asiste în efortul nostru de a ieşi cu uşurinţă din aceste încercări. Mulţi avocaţi de top au experimentat succese, dar şi eşecuri; şi au ieşit de fiecare dată învingători din ele.  Astăzi, lumea este diferită şi puterea de adaptare la nenumăratele situaţii neprevăzute se poate dovedi salvatoare. 

Lumea noastră se schimbă continuu iar breasla noastră are şi ea nevoie de schimbare. În trecut, am auzit de multe ori maxima „peştele mare înghite peştele mic”. Astăzi, iată, această vorbă înţeleaptă a suferit mici updatări: se spune, tot mai des, că „peştele rapid înghite peştele mai lent”. E nevoie, aşadar, să devenim conştienţi de noile realităţi şi să lucrăm asupra propriei persoane. 

Sculptează-ţi matricea succesului în parcursul carierei tale! „Am văzut îngerul în piatră şi am sculptat până l-am eliberat”, a spus Michelangelo despre o sculptură celebră a sa. Fii vizionar atunci când vine vorba despre propria persoană şi despre propria carieră. Renunţă la temeri şi aminteşte-ţi că succesul este deja ascuns în adâncul fiinţei tale. Depinde de tine să ciopleşti şi să şlefuieşti blocul de marmură după chipul şi asemănarea ta, dând formă propriei unicităţi. Deschide-ţi inima şi descoperă calea către succesul personal. Fii mai mult decât un avocat!